torsdag 26 maj 2011

Så är det ÄNTLIGEN bekräftat

P-piller ökar inte din vikt!!

Sahlgrenska akademin vid Göteborgs Universitet har nu publicerat en enorm studie om kvinnors vikt och användandet av kombinerade p-piller.

Där visar den legitimerade barnmorskan och forskaren Ingela Lindh att det inte spelar någon som helst roll om du äter p-piller eller ej, gällande den omtalade viktökningen. i Lindhs långtidsstudie ingick hela 1749 kvinnor som från det att de var 19 år fick besvara frågor var 5e år tills det att det var 44.

"– Kvinnor som använt p-piller och följts från tonåren till 34-årsåldern ökade inte mer i vikt än sina medsystrar som aldrig hade använt p-piller, säger den legitimerade barnmorskan och forskaren Ingela Lindh vid Sahlgrenska akademin. "

De enda faktorerna som påverkar viktökning, som uppmärksammades under studien, var rökning och åldrande.

Ingela Lindh hoppas nu att farhågorna om en eventuell viktökning i samband med användande av p-piller nu ska vara som bortblåsta. Detta menar hon skulle innebära att kvinnor återigen, i ett ökat antal, började använda kombinerade p-piller. Detta i sig skulle innebära färre oplanerade graviditeter och färre aborter.

"-Att p-piller inte påverkar kroppsvikten är viktigt att informera om, eftersom det finns en stor rädsla för viktuppgång, framför allt bland unga tjejer, som i sig kan bidra till att de inte vill äta p-piller."

De flesta större tidningar såsom DN, Aftonbladet och Svenska Dagbladet har också uppmärksammat studien.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar