onsdag 19 oktober 2011

Sämre sex ger längre förhållanden

Stoppa löpsedlarna, brinnande nyheter! Som aftonbladet skulle sagt. Skämt å sido, en liten notis som metro publicerade antyder att kvinnor som använder p-piller är mindre sexuellt tillfredsställda. Givetvis finns det två sidor av myntet.

Det som egentligen är sagt i artikeln är att kvinnor som tar p-piller när de träffar sin partner känner mindre sexuell tillfredställelse, men är det inte oftast så, att när man träffar sin partner är allt nytt och sexet då inte är lika bra?

Samma studie visar att samma kvinnor har en större chans att hålla ihop med den partnern de haft detta usla sex med. Hmm, någonstans där blev det nog fel?

Forskarna tror att det är kvinnornas menstruation cykel, som p-pillerna influerar, påverkar kvinnornas val av män. P-piller försätter kroppen i ett tillstånd som liknar en graviditet, på så sätt sker inte den ägglossning som vanligtvis sker för en icke gravid kvinna. Forskarna menar också att det gör kvinnorna mer mottagliga för trygga män, som är bättre lämpade som en pappa till barnet. Det ska tilläggas att detta sker automatiskt, och det är inte ett medvetet val som kvinnorna gör. Kvinnor som inte tar preventivmedel förmodas därför söka sig till mer dominanta och mindre ”pappa-material”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar