onsdag 9 mars 2011

Akut p-piller eller abortpiller?

Som de flesta vet finns det flera aktiva antiabortgrupper i USA, vissa grupper verkar kunna gå hur långt som helst för att försöka stoppa abortering, det har hänt ett flertal gånger att klinker som utför aborter blivit utsätta för bombattentat och läkare har blivit förföljda och hotade.

Vissa antiabortgrupper hävdar nu att akut p-piller skulle vara samma som abortpiller. De är speciellt upprörda över akut p-pillret ellaOne eftersom det kan tas upp till 5 dagar efter oskyddat sex. De menar att det finns chans att ägg har blivit befruktat under de 5 dagarna och att det är då är en abort, vilket för dem är lika med mord.

Anhängare har till och med försökt att stoppa apoteken att sälja läkemedlet. Lyckligtvis är många läkare och barnmorskor mycket entusiastiska till ellaOne, eftersom de kan stoppa många oönskade graviditeter då de kan tas så pass många dagar efteråt, det kan ju ibland vara svårt att få tag på akut p-piller om det är helg till exempel. EllaOne har visat sig hjälp till att minska tonårsgraviditeter, vilket anses vara mycket viktigt bland barnmorskor och läkare.

Utan ellaOne hade de oönskade graviditeterna ökat, och då hade även aborterna ökat, borde inte antiabortaktivisterna vara nöjda då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar